Kommentarer er slukket for dette indlæg

Der skal så lidt til at skabe værdi

Af Camilla Kornerup, indehaver af Global impact 

Der skal så lidt til at skabe værdi

Min egen rejse mod CSR har rødder i mine mange rejser i den tredje verden, hvor jeg oplever hvordan vi ved at involvere os med CSR arbejde kan påvirke kloden i en positiv retning. Oplevelser som nu også er kernen i min rådgivningsvirksomhed Global impact, da små skridt på CSR-rejsen i Danmark kan have enorme globale effekter.

Særligt i Indien og Sri Lanka ser jeg hvordan en lang række danske og internationale virksomheder, som led i deres CSR strategi, både gør en kæmpe forskel og styrker deres virksomhed gennem sociale projekter på uddannelsesinstitutioner, plantager og fabrikker, og i tætbeboet slum og forurenet natur.

I Dharavi, Mumbais slumkvarter med 1 million indbyggere, oplevede jeg i marts hvordan internationale virksomheder investerer flittigt i re-cycling af plasticaffald, som beboerne samler ind rundt omkring i byen og laver om til emballage og byggemateriel. I slummen syder en overraskende kreativitet og optimisme og beboerne har travlt med deres arbejde. Projekterne tydeliggør at man som virksomhed, for meget få midler, kan indgå gensidigt værdiskabende partnerskaber og udvikle et samfund hvor det er tiltrængt.

Senest har jeg erfaret win win effekten af corporate volunteering. Min kunde ABS UK, en lille virksomhed med 40 ansatte, har haft et hold medarbejdere afsted på et socialt projekt på et børnehjem i Sri Lanka, og høster nu frugterne. Børnehjemmet fik nedbragt deres udgifter betragteligt, og flere medarbejdere fortæller at de fik deres livs oplevelse ved at gøre noget godt og meningsfuldt, og nu føler en anderledes stolthed over deres virksomhed.

I det seneste år er ABS UK blevet nomineret til en række CSR priser og har styrket deres brand og medarbejdertilfredshed. De har også fået flere kunder, der udelukkende har valgt dem pga. deres CSR. Og det er da også selv med stolthed, at jeg kan sige, at jeg nu har projekter i Indien med ABS UK.

Så i Global impact er rådet til alle virksomheder, der overvejer strategiske CSR tiltag i Indien og Sri Lanka; JA, det skaber værdi, og der skal så lidt til.

 

Om Camilla Kornerup
Cand. mag. i spansk og religion med en interesse for at rejse og opleve fremmede kulturer, der som en drivkraft og glæde har ført Camilla Kornerup rundt i 45 lande i 6 verdensdele med længerevarende ophold i Australien, Asien og Sydamerika.

Kommentarer er lukket.