Ingen kommentarer endnu

Når lidt også har ret – CSR i det små

På Vilvorde Kursuscenter tror vi på og lever efter, at en holdning er noget, vi skal bære ud i livet – ellers er det kun en drøm. Derfor er det til stadighed, at vi handler efter at dyrke CSR i den udstrækning, det overhovedet er muligt.

Ved Ida Jørgensen, direktør, Vilvorde Kursuscenter

I 2016 bar vores fokus på bæredygtighed og miljø gennem mere end 35 år for alvor frugt. Vi blev Svanemærket – vel at mærke som den første af vores slags. Nu var vi det første Svanemærkede konferencecenter – en anerkendelse, som vi er stolte af. Hvorfor? Jo, fordi visionen bag ligger så dybt i Vilvordes dna.

CSR og de gode hensigter

De større koncerner med respekt for sig selv har i dag CSR på agendaen. Men hvad med mindre selvstændige virksomheder, som ikke er en del af et større samarbejde eller et større virksomhedsimperium? Mange er – efter min bedste overbevisning – efterhånden lidt trætte af at høre på al den snak om CSR, og måske helt forståeligt!

For hvad er det, vi taler om, når vi nævner CSR i flæng? Det at være miljøbevidst og købe produkter, som har Svanemærket er kun en lille del af sandheden – en vigtig en. Men CSR handler for os – og mange andre – i høj grad også om:

  • Hvad vi byder vores medarbejdere, vores kunder og gæster?
  • Hvordan vi minimerer vores aftryk på miljøet?
  • Hvordan vi kan vise omtanke for kommende generationer?

Og netop det er det tveæggede sværd: Visioner, mission og et manifest over gode CSR-hensigter flytter næppe meget, hvis de blot står på papiret.

Lad os erkende udfordringerne

Netop her har vi fat i kernen, for hvordan skaffer vi ressourcer til at aflægge et ’grønt regnskab’? Bliver det for dyrt for os at lave alle de nødvendige tilpasninger? Hvad er lige SDG-målene? Og hvordan kommer vi videre, når vi først er kommet i gang?

Det er for mange virksomheder stadig meget tabubelagt ”ikke at vide” eller ”ikke at kunne være med”. Derfor lader mange helt være. Men det er ærgerligt! Specielt ud fra perspektivet om, at det er de små tiltag, som netop gør forskellen på den lange bane.

Jeg kan kun opfordre til at dyrke netværket og tage imod den vidensdeling og de muligheder, som ligger lige for og giver mening for jer. Få en intro til CSR med en handlingsplan for øje. CSR er et vidt begreb. Vi er kun lige begyndt.

”Lidt har også ret

På Vilvorde Kursuscenter har vi altid haft fokus på at handle på netop det, vi har troet på, kan blive en succes, og så sikre opbakning og accept fra baglandet.

Vi har i en del år været klimapartner hos det nuværende Ørsted (tidligere DONG). De øvrige partnere har altid været større virksomheder, og måske har de trukket lidt på smilebåndet, når vi fra Vilvorde Kursuscenter gang på gang er mødt op til diverse sammenkomster som partner – og så alligevel ikke. Måske er der også lidt respekt om, at ’lidt har også ret’. På Vilvorde Kursuscenter vajer Svanens flag i dag i vinden. Det er en milepæl for os, og samtidig et symbol for os på, at CSR giver mening – både for os og for omverdenen.

Kommentarer er lukket.